bewaar
Chocoladetruffels
Chocoladetruffels
bewaar

Chocoladetruffels

0 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
49waarderingen

Ingrediënten

16 porties

150 g

pure chocolade

4 eetlepels

slagroom

2 eetlepels

sinaasappellikeur (slijter)

50 g

zachte roomboter

6 eetlepels

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Chocolade in stukken breken. In kleine pan met dikke bodem op laag vuur chocolade met slagroom en likeur laten smelten, regelmatig roeren. Van vuur af boter erdoor kloppen. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven, halverwege doorscheppen.

2

Truffelmengsel met dessertlepel uit schaal scheppen en tussen twee handen tot 16 walnootgrote balletjes draaien. Poedersuiker op bord strooien en balletjes erdoor rollen.

algemeenVariaties: Gebruik eens een andere likeur, bv. frambozenlikeur, crème de menthe, koffielikeur of rum.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoladetruffels

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig