Salade van gemarineerde ossenhaas

Receptvideo

- 02:57 min.

In marinade van de ossenhaas zit sinaasappelrasp, munt en 5-spice: origineel en lekker! Het chiazaad zorgt voor een super(food) finishing touch aan deze frisse feestsalade.

Marinade maken
Dep 600 gram ossenhaas droog met keukenpapier. Meng 150 gram grof zeezout met 50 gram kristalsuiker. Kneus 1 eetlepel zwartepeperkorrels met de zijkant van een mes en hak ze vervolgens grof. Snijd 15 gram munt fijn. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Meng het zoutmengsel met de peperkorrels, munt, het sinaasappelrasp en 1 theelepel 5-spice.

Cakevorm bekleden en vullen
Bekleed 1 cakevorm met een dubbele laag vershoudfolie. Laat de randen overhangen. Verdeel over de bodem van de vorm de helft van het zoutmengsel. Leg het vlees hierop en bedek het rondom zo gelijkmatig mogelijk met de rest van het zoutmengsel. Vouw eventueel de randen van het vlees naar binnen en pak het vlees rondom stevig in folie in. Zet de tweede cakevorm op het vlees. Zet er voor het gewicht blikken of iets anders zwaars in en zet het 6 uur in de koelkast.

Dressing
Pers de sinaasappel uit en meng het sap met 1 eetlepel dijonmosterd en 4 eetlepels extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schil 600 gram regenboogwortelmix en verwijder het groen. Maak er met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van. Blancheer deze 1 minuut in kokend water met zout en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en meng met de sinaasappeldressing.

Vlees snijden
Haal het vlees uit de folie en veeg het zoutmengsel er heel goed af met keukenpapier. Snijd het vlees in dunne plakjes. Verdeel 150 gram snijbiet over 8 borden en verdeel hier de wortel met de dressing over. Bestrooi met 1 eetlepel chiazaad. Verdeel de plakjes vlees erover en serveer. Zo maak je salade van gemarineerde ossenhaas.