Ossenhaas bakken

Receptvideo

- 00:50 min.

Ossenhaas bereiden of biefstuk bakken? In deze how-to zie je hoe je dit stap-voor-stap doet. Ook leer je een handig trucje om te ontdekken of je ossenhaas rare, medium of wel done is, zonder het vlees aan te snijden!

Ossenhaas bereiden
Laat 4 stuks ossenhaas uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout. Verhit 25 g roomboter op hoog vuur in een koekenpan en laat uitbruisen. Leg de ossenhaas in de pan, houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen. Draai de ossenhaas om als hij bruin is. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Voeg nog 25 g roomboter toe.

Ossenhaas snijden
Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar de ossenhaas is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim). Leg het vlees uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.