Flatbreads met yoghurtdip

Receptvideo

- 02:24 min.

De officiële naam van de dip is labneh, wat komt van het Libanese woord laban (yoghurt). Labneh is lekker fris bij het flatbread.

Yoghurtdip
Snijd een halve teen knoflook fijn. Rasp 40 gram Pecorino Romano. Meng voor de dip 300 gram yoghurt Griekse stijl, de knoflook, 1 theelepel zout en 2 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Bestrooi met 50 gram granaatappelpitjes en besprenkel met 2 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum.

Kaasbolletjes
Meng 40 gram ricotta met de Pecorino en maak er met natte handen 4 bolletjes van. Meng 210 gram ricotta met 2 eetlepels water. Voeg 200 gram speltbloem, een halve theelepel zout en 1 theelepel bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 4 bollen. Rol de bollen met een deegroller op een met bloem bestoven werkblad voorzichtig uit tot ronde lappen van 13 centimeter doorsnede.

Vouwen
Leg in het midden van elke deeglap een bolletje kaas. Vouw het deeg over de kaas heen. Keer om en rol met de deegroller voorzichtig op een met bloem bestoven werkblad uit tot een platbrood van 15 centimeter doorsnede.

Flatbreads
Verhit twee koekenpannen met in elk 1 eetlepel olijfolie en bak in elke pan een platbrood in 3 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak er zo nog 2. Serveer de broden met de dip. Zo maak je flatbreads met yoghurtdip.