Frittata-soufflé met zoete aardappel

Receptvideo

- 01:46 min.

Tatatataaaa: deze frittata-soufflé is glutenvrij en zonder vlees of vis. De zoete aardappel maakt ‘t souffléfeest compleet.

Zoete aardappel schillen
Verwarm de oven voor op 200 graden.Schil 400 gram zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit 2 eetlepels milde olijfolie in een ruime hapjespan en bak de zoete aardappel 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg 500 gram hutspotgroente toe en bak 15 minuten mee.

Eieren splitsen
Splits ondertussen 6 eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en houd de eidooiers apart. Verkruimel 100 gram witte kaas boven de eierdooiers en meng. Klop het eiwit en 1 mespunt zout met een mixer stijf tot het eiwit glanst en stevige pieken vormt.

Boerenkool erbij
Schep 150 gram boerenkool door het zoete aardappelmengsel en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Spatel voorzichtig het eiwit door het ei-kaasmengsel en schep door het zoete aardappelmengsel in de pan.

Frittata-soufflé bakken
Zet de pan in het midden van de oven en bak de frittata-soufflé in 20 minuten goudbruin en gaar. Zo maak je een frittata-soufflé met zoete aardappel