Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade
Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade

Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade

We <3 frittata: aardappel, ei en ui in een ovenschaal en klaar ben je. Nou ja, bijna dan. Vergeet de dille er niet over te strooien!

5 min. bereiden
40 min. oventijd
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

265 g

witte kaasblokjes in kruidenolie

2

rode uien

1 tl

venkelzaad

400 g

zoete aardappelblokjes

6

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

1

teen knoflook

7½ g

verse dille

1½ el

appelciderazijn

30 g

pompoenpitten

200 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)

We <3 frittata: aardappel, ei en ui in een ovenschaal en klaar ben je. Nou ja, bijna dan. Vergeet de dille er niet over te strooien!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de kruidenolie op. Vet de ovenschaal in met 1 el kruidenolie (per 4 personen). Snijd de rode uien in parten. Kneus het venkelzaad met het lemmet van een mes. Meng de zoete-aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie (per 4 personen), de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.

2

Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers de knoflook en meng door het eimengsel. Verdeel de helft van de kaasblokjes en het eimengsel over de ovenschaal. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.

3

Snijd de helft van de dille fijn. Meng met 3 el kruidenolie (per 4 personen), de azijn en peper tot een dressing.

4

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud regelmatig om.

5

Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi met de pompoenpitten. Bestrooi de frittata met de rest van de dille. Snijd de frittata in 4 stukken. Serveer met de salade ernaast.