Frit­ta­ta met zoe­te aard­ap­pel, wit­te kaas en spi­na­zie­sa­la­de

We <3 frittata: aardappel, ei en ui in een ovenschaal en klaar ben je. Nou ja, bijna dan. Vergeet de dille er niet over te strooien!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(30) waardeer
hoofdgerecht We <3 frittata: aardappel, ei en ui in een ovenschaal en klaar ben je. Nou ja, bijna dan. Vergeet de dille er niet over te strooien! 4 personen
4 30

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de kruidenolie op. Vet de ovenschaal in met 1 el kruidenolie (per 4 personen). Snijd de rode uien in parten. Kneus het venkelzaad met het lemmet van een mes. Meng de zoete-aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie (per 4 personen), de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.
  2. Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers de knoflook en meng door het eimengsel. Verdeel de helft van de kaasblokjes en het eimengsel over de ovenschaal. Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.
  3. Snijd de helft van de dille fijn. Meng met 3 el kruidenolie (per 4 personen), de azijn en peper tot een dressing.
  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud regelmatig om.
  5. Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi met de pompoenpitten. Bestrooi de frittata met de rest van de dille. Snijd de frittata in 4 stukken. Serveer met de salade ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Frittata met zoete aardappel, witte kaas en spinaziesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met zoe­te aard­ap­pel, wit­te kaas en spi­na­zie­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 265 g witte kaasblokjes in kruidenolie

Laat de kaasblokjes uitlekken, maar vang de kruidenolie op. Vet de ovenschaal in met 1 el kruidenolie (per 4 personen).

3
3
  • 2 rode uien
  • 1 tl venkelzaad

Snijd de rode uien in parten. Kneus het venkelzaad met het lemmet van een mes.

4
4
  • 400 g zoete aardappelblokjes

Meng de zoete-aardappelblokjes in de ovenschaal met 1 el kruidenolie (per 4 personen), de ui en het venkelzaad en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5

Verlaag de oventemperatuur daarna naar 180 °C.

6
6
  • 6 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 teen knoflook

Klop ondertussen de eieren los met de melk en eventueel zout. Pers de knoflook en meng door het eimengsel.

7
7

Verdeel de helft van de kaasblokjes en het eimengsel over de ovenschaal.

8
8

Rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot het ei is gestold en de frittata mooi bruin is aan de randjes.

9
9
  • 3¾ g verse dille
  • 1½ el appelciderazijn

Snijd de helft van de dille fijn. Meng met 3 el kruidenolie (per 4 personen), de azijn en peper tot een dressing.

10
10
  • 30 g pompoenpitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 5 min. Schud regelmatig om.

11
11
  • 200 g verse spinazie

Meng de spinazie met de rest van de kaasblokjes en de dressing. Bestrooi met de pompoenpitten.

12
12
  • 3¾ g verse dille

Bestrooi de frittata met de rest van de dille. Snijd de frittata in 4 stukken. Serveer met de salade ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.