Glutenvrij pompoenboekweitbrood

Receptvideo

- 01:53 min.

Zelf brood bakken? Probeer dit bijzondere pompoenbrood eens. Lactose- en glutenvrij en boordevol smaak (en pompoenpitten).

Pompoenblokjes koken
Breng 200 gram pompoenblokjes met 100 milliliter water aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken. Giet af en pureer met de staafmixer. Zeef 350 gram glutenvrij boekweitmeel boven een ruime kom. Voeg de pompoenpuree, 2 eetlepels honing, een zakje gist, 2 eieren, 10 gram zout, 200 milliliter water en 50 gram pompoenpitten toe.

In de mix(er)
Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend en plakkerig deeg. Dek af met vershoudfolie en laat 45 minuten op een tochtvrije plek rijzen. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over de vorm en dek af met vershoudfolie. Laat nog 45 minuten op een tochtvrije plek rijzen.

Brood bakken
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bestrooi het deeg met 50 gram pompoenpitten en bak het brood ongeveer 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Even afkoelen
Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat zonder vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zo maak je glutenvrij pompoen-boekweit-brood.