Chocolade-cheesecake met banaan

Receptvideo

- 02:28 min.

Zure room en chocolade gaan verrassend goed samen. Dagje laten staan, dan smaakt-ie nóg lekkerder!

Koekjesbodem
Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal 300 gram pure digestive koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt 60 gram boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

Smelt de chocolade
Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan. Hang een kom met 250 gram pure chocolade in stukjes in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten.

Vulling
Meng 4 bananen, 700 gram roomkaas en 225 gram fijne kristalsuiker in de keukenmachine. Voeg een voor een 4 eieren toe terwijl de keukenmachine draait. Voeg daarna 125 milliliter zure room en de gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.

In de oven
Bak ongeveer 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit.

Laat afkoelen
Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen. Zo maak je Chocolade-cheesecake met banaan.