Rabarbertaart

Receptvideo

- 02:59 min.

Alleen al voor de kleur zou je 'm maken, deze friszoete verleiding. Aan de slag met deze rabarbertaart!

Deeg maken
Splits 2 eieren en snijd 150 gram boter in blokjes. Kneed de boter, 350 gram bloem, 4 eetlepels witte basterdsuiker, een mespunt zout en een 1 eidooier met koele handen tot een samenhangend deeg. Voeg, als het te droog is, een paar eetlepels ijskoud water toe. Wikkel het deeg in een stuk vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Taartvorm bekleden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 500 gram rabarber in kleine stukjes. Doe de rabarber in een kom en meng er 150 gram geleisuiker en 40 gram amandelschaafsel door. Vet de taartvorm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot Ø ca. 28 cm doorsnede. Bewaar de rest van het deeg voor het ruitpatroon op de taart. Bekleed de taartvorm met het deeg.

In de oven
Verdeel het rabarbermengsel erover. Bestuif het werkblad licht met bloem, rol de rest van het deeg uit en snijd het in lange repen. Maak een ruitpatroon op de vulling. Klop de resterende eidooier los en bestrijk er het deeg mee. Bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Zo maak je een rabarbertaart.