Rabarbertaart met zanddeeg

Leuk & snel

- 00:55 min.

Eindelijk weer rabarberseizoen. En dat vier je natuurlijk door deze rabarbertaart met zanddeeg te bakken. Hij is bijna te mooi om op te eten. 

INGREDIËNTEN  
250 g patenttarwebloem
50 g kristalsuiker
2 middelgrote eieren
155 g ongezouten roomboter
1 el water
600 g rabarber
150 g amandelspijs

Keukenspullen 
vershoudfolie 
taartvorm Ø 28 cm
bakpapier

ZANDDEEG MAKEN
Meng de bloem, suiker, de helft van de eieren, 125 g boter en een mespunt zout met je handen tot een kruimelig deeg. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Als het deeg te droog blijft kun je meer water toevoegen. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

RABARBER SNIJDEN
Maak de rabarber schoon en snijd in gelijke repen van 5 cm lang. Meng de amandelspijs met het andere ei en 1 el koude boter. Verwarm de oven voor op 200 °C.

RABARBERTAART MAKEN
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 32 cm. Het deeg blijft vrij kruimelig en breekbaar. Bekleed de taartvorm dus voorzichtig met het deeg, met een opstaande rand van 3 cm. Verdeel de amandelspijs op de bodem van de taart. Leg de repen rabarber in een zigzag-patroon op de amandelspijs. Vouw de deegrand eventueel met je vingertoppen dubbel zodat de vulling goed in het deeg past.

RABARBERTAART BAKKEN
Bak de taart ca. 35 min. in de voorverwarmde oven tot de rabarber gaar en zacht is en het deeg goudbruin. Serveer de taart lauwwarm of koud. 

TIP 
Lekker met slagroom.