Tiramisu met kersen

Receptvideo

- 03:14 min.

De klassieker is al zo verleidelijk. Maar van deze variant met kersen kun je helemaal niet afblijven!

Kersen koken
Neem 400 gram kersen en houd hiervan enkele kersen achter voor de garnering. Halveer de rest en verwijder de pitten. Doe de kersen in een steelpan en voeg 150 milliliter medium sherry, 50 g lichte basterdsuiker en 150 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat de kersen 3 minuten koken.
Neem van het vuur, giet in een kom en laat afkoelen. Laat uitlekken en vang het vocht op.

Roommengsel
Splits ondertussen 2 eieren; de eiwitten worden niet gebruikt.
Doe de eidooiers in een kom met 50 gram lichte basterdsuiker en klop met een mixer in 4 minuten tot een lichtgeel schuim. Klop in een andere kom 125 milliliter slagroom stijf. Meng 250 gram mascarpone en 6 eetlepels kersenkookvocht door het eidooierschuim. Spatel de slagroom erdoor.

Pure chocolade
Hak 100 gram pure chocolade in kleine stukjes. Meng tweederde ervan door het mascarponemengsel. Breek 100 gram lange vingers doormidden. Doop de helft in het resterende kersenkookvocht en bedek de bodem van de glazen ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en daarna de helft van de kersen.

Lange vingers
Doop de rest van de lange vingers in het kookvocht en maak zo nog een laag met de lange vingers, de rest van het mascarponemengsel en de rest van de kersen.

Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de chocolade en de achtergehouden kersen. Zo maak je tiramisu met kersen.