Tiramisu met likeur

Receptvideo

- 02:14 min.

Tiramisu is het Colloseum onder de toetjes. Deze Italiaanse klassieker zet je binnen 15 minuten in elkaar. Even op laten stijven en klaar ben!

Room en mascarpone
Klop 125 milliliter slagroom met 15 gram witte basterdsuiker in een ruime kom bijna stijf met een handmixer. Maak de mixer schoon. Splits 4 eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met 60 gram witte basterdsuiker in 5 minuten tot een romig mengsel.

Meng 500 gram mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel de slagroom er luchtig door. Roer 5 eetlepels koffie- of amandellikeur door 200 milliliter espressokoffie.

Bestrooi met cacao
Doop de helft van 175 gram lange vingers één voor één in de espressolikeur en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in een vierkante schaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, lange vingers en mascarpone. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast. Doe 1 eetlepel cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de tiramisu ermee. Zo maak je makkelijke tiramisu.