Gelukskoekjes

Leuk & snel

- 00:46 min.

Verras je gasten met een gelukskoekje. Vul de koekjes met een persoonlijk geschreven briefje en serveer ze bij de koffie.

Beslag maken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt de boter. Mix het eiwit, de suiker en 1 mespunt zout in een kom. Zeef de bloem erboven. Voeg het vanillearoma, de gesmolten boter en 2 el water in 1 keer toe. Meng goed. Laat het beslag 30 min. afgedekt in de koelkast rusten.

Op de bakplaat
Bekleed de bakplaat met bruin bakpapier. Leg de bolle kant omhoog, zodat het niet terug krult. Schep 1 tl beslag op de plaat en smeer het met de achterkant van een lepel uit tot een cirkel van Ø 7.5. Herhaal met de rest van het beslag totdat de bakplaat vol is. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in 3-5 min tot de randen goudbruin zijn.

Koekjes vouwen
Neem de koekjes uit de oven en schep met een spatel de koekjes op een schone werkbank. Leg in het midden van elk koekje een langwerpig, persoonlijk briefje. Vouw de koekjes dubbel zodat het papiertje is bedekt. Vouw nog een keer losjes dubbel, maar zorg dat er wat ruimte tussen de vouw blijft. Werk snel zodat de koekjes nog warm en buigzaam zijn.

Afkoelen
Pak de koekjes voorzichtig op en leg ze in de holtes van de lege eierdozen om af te koelen.

Bekijk het recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187960/gelukskoekjes

Kijk voor meer recepten en kookhulp op de website van Allerhande. Ga naar http://www.ah.nl/allerhande.