Gehaktbrood met hele eieren

Receptvideo

- 02:14 min.

Gehakt, rundergehakt, half-om-half of kalfs… Maak een klassiek gehaktbrood omwikkeld met spek en met hele eieren.

Gekookte eieren
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ondertussen 4 eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud stromend water en pel ze.

Gehakt aanmaken
Week 3 sneetjes witbrood zonder korst in 100 milliliter melk. Rasp 2 uien grof. Knijp het geweekte brood uit. Meng het brood met 1 kilogram half-om-half-gehakt, 2 eieren, de geraspte ui, 15 gram fijngesneden peterselie, 2 eetlepels mosterdzaad en 2 eetlepels mosterd. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Ei in gehaktbrood omwikkeld met spek
Vorm van het gehakt een grote ovale lap. Leg de 4 gepelde eieren er op een rijtje in het midden op. Vouw het gehakt eromheen dicht tot een broodvorm en druk goed aan. Bekleed de broodvorm met 100 gram katenspek in plakjes. Leg het gehaktbrood in een lage ovenschaal van 20 bij 30 centimeter.

Gehaktbrood bakken
Bak het gehaktbrood in circa 1 uur in het midden van de oven gaar. Haal de schaal uit de oven. Giet dan het vet af en laat het gehaktbrood nog minimaal 15 minuten rusten in de schaal. Serveer het gehaktbrood warm of koud. Snijd er op de serverschaal alvast plakjes van. Eet smakelijk.