Hele kalkoen met truffelmayonaise

Receptvideo

- 00:33 min.

Wil je dit jaar het ultieme kerstgerecht serveren? Dan is deze Christmas classic jouw hoofdgerecht!

Kalkoenvulling
Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat een kalkoen van 2,5 kilo op kamertemperatuur komen. Haal de blaadjes van 20 gr Italiaanse kruiden en snijd ze fijn. Rasp 100 g Pecorino Romano. Doe 60 g panko, de kaas, kruiden en 40 g mayonaise in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak op middelhoog vuur al omscheppend in ca. 6 min. goudbruin. Schep de vulling in de holte van de kalkoen.

Kalkoen in de oven
Bestrooi de kalkoen met peper en zout en bestrijk met een bakkwast rondom met 75 g  truffelmayonaise. Leg de kalkoen met de borst naar beneden in een grote ovenschaal of braadslede en braad 1 uur en 30 min. in de oven. Keer na 45 min. om. De kalkoen is gaar als de kerntemperatuur 65 °C in het dikste deel van de dij is, of als er helder vocht uit het vlees komt als je erin prikt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog 15 min. rusten onder aluminiumfolie.

TIP Lekker met kruidige polentapunten en roerbakspruiten met spekjes.

Let op! De kalkoen is alleen te bestellen via de Kerst bestelservice via ah.nl/kerst. Dit kan t/m 19 december. Je kunt aangeven of je de kalkoen in de winkel wilt ophalen of bij een AH Pick Up Point (tegen de normale kosten) thuis wilt laten bezorgen.