Florentijnse eieren

Receptvideo

- 02:35 min.

Florentijnse eieren… Zo maak je gepocheerde eieren. Florentine style.

Eieren splitsen
Splits 2 eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Pers een halve citroen uit. Doe de eidooiers en het citroensap in een kom.

Au bain-marie
Breng een pan met een laagje water tegen de kook aan. Hang de kom met de eidooiers in de pan, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Dit noem je au bain-marie. Klop het eiermengsel luchtig.

Hollandaise
Smelt ondertussen 100 gram boter in een steelpannetje. Schenk de gesmolten boter langzaam en al kloppend met de garde bij de eidooiers, terwijl de kom nog boven het hete water hangt. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

Ei pocheren
Breng ondertussen een hapjespan met water aan de kook. Zet het vuur laag. Breek 4 eieren eieren elk in een kopje. Laat ze daarna vanuit het kopje in een vloeiende beweging in het zacht kokende water glijden. Haal de gepocheerde eieren na 3 minuten met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord.

Spinazie
Verhit ondertussen 20 gram boter in een grote koekenpan of wok en laat hierin in 3 minuten 400 gram spinazie slinken. Schep regelmatig om. Laat de spinazie eventueel uitlekken als er veel vocht vrijkomt.

Gepocheerde eieren op brood
Halveer 2 zachte witte bolletjes en rooster alle helften in een broodrooster. Leg op elk bord een geroosterd half bolletje. Verdeel de spinazie over de bolletjes. Leg er een gepocheerd ei op. Schenk er wat saus over en maal er verse peper boven. Eet smakelijk.