Linzenstoof met gepocheerde eieren

Receptvideo

- 01:04 min.

Linzenstoof met gepocheerde eieren: een vegetarisch, smaakvol stoofpotje. Want voor extra smaak stoof je de linzen in tomaat, spinazie, kardemom, gember, knoflook en ui. On top vier gepocheerde eitjes en verse koriander. Lekker als je er knapperig brood in dipt!

INGREDIËNTEN
2 uien
4 tenen knoflook
25 g gember (ongeschild)
2 el zonnebloemolie
½ el kardemompoeder
300 g rode linzen
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
200 g spinazie (zak)
4 eieren
1 bakje koriander (15 g)
100 ml water

Keukenspullen 
grote hapjespan met deksel

Ui fruiten
Snijd de uien in dunne halve ringen en snijd de tenen knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de zonnebloemolie in de hapjespan. Bak de ui 5 min. op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen. Bak de knoflook, gember en kardemom 1 min. mee.

Linzenstoof maken
Voeg de rode linzen en gepelde tomaten toe, plet ze met een houten lepel tegen de zijkant van de pan. Voeg 100 ml water toe en schep om. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg na 15 min. de spinazie in delen toe. Schep steeds goed om.

Eitje pocheren
Maak met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes in het linzen-spinaziemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Zet de deksel op de pan en laat de eieren 6-8 min. garen, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt. Snijd ondertussen de koriander fijn. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Bestrooi de linzenstoof voor het serveren met de koriander. Lekker met brood.