Groene gevulde eieren
Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint.

Advertentie
Ingrediënten
- 8 middelgrote eieren
- 1 avocado
- 5 g verse bieslook
- 5 g verse peterselie
- ½ el dijonmosterd
- 1 el mayonaise
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- spuitzak
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
- Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
- Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.
- Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
- Bestrooi met de achtergehouden bieslook.
bereidingstip:
Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 60 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 80 mg
Ook te zien in
Groene gevulde eieren
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene gevulde eieren
Breng een pan met ruim water aan de kook.
- 8 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard.
Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.
Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
- 1 avocado
Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 5 g verse bieslook
- 5 g verse peterselie
Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.
- ½ el dijonmosterd
- 1 el mayonaise
Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
Bestrooi met de achtergehouden bieslook.
bereidingstip:
Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.