Groe­ne ge­vul­de ei­e­ren

Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint.

(0) waardeer
borrelhapje Door avocado in de vulling te gebruiken krijgen de gevulde eieren een mooie lentegroene tint. 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • spuitzak

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard.
  2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.
  3. Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.
  4. Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.
  5. Bestrooi met de achtergehouden bieslook.

bereidingstip:

Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
Tags
Ook te zien in

Groene gevulde eieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne ge­vul­de ei­e­ren

1
1

Breng een pan met ruim water aan de kook.

2
2
  • 8 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard.

3
3

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer in de lengte.

4
4

Haal met een theelepel het eigeel uit het eiwit.

5
5
  • 1 avocado

Halveer de eetrijpe avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

6
6
  • 5 g verse bieslook
  • 5 g verse peterselie

Snijd de bieslook en de peterselie fijn. Houd 1 el bieslook (per 16 stuks) apart.

7
7
  • ½ el dijonmosterd
  • 1 el mayonaise

Doe de kruiden met het eigeel, de avocado, mosterd, mayonaise, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

8
8

Schep het mengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee.

9
9

Bestrooi met de achtergehouden bieslook.

bereidingstip:

Voor dit recept wil je de eidooier natuurlijk mooi in het midden hebben. Roer hiervoor voorzichtig met je lepel in de pan met het kokende water als je de eieren erin doet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.