Papardelle met gebakken ricotta, asperges en zalm

Receptvideo

- 01:52 min.

Recept voor papardelle pasta met gebakken ricotta, groene en witte asperges en zalm. Met een dressing van citroen, peterselie en olijfolie.

Gebakken ricotta
Verwarm de oven voor op 180 graden. Keer een bakje ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat om en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Asperges bereiden
Breng ondertussen een pan met water met eventueel een snuf zout aan de kook. Verwijder de houtachtige onderkant van 350 gram groene asperges. Schil 500 gram witte asperges vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de groene en witte asperges in stukken van 4 centimeter. Kook de aspergestukken 6 minuten, giet ze daarna af en laat ze rusten.

Papardelle maken
Kook ondertussen 250 gram verse papardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Snijd 20 gram peterselie fijn en meng met het citroenrasp en 4 eetlepels extra vierge olijfolie. Giet de pasta af en meng met de citroen-peterselieolie. Verdeel de pasta over 4 kommen. Verdeel de ricotta, asperges en 250 gram zalm over de kommen en bestrooi met zwarte peper. Eet smakelijk!