Gebakken ricotta met crackers

Receptvideo

- 02:12 min.

Ga jij voor een borrel met gezonde hapjes? Dan kan deze gebakken ricotta uit de oven met crackers van volkoren(spelt)meel niet ontbreken. Zó lekker, daar blijf je maar van snacken. 

 

INGREDIËNTEN

100 g volkorenspeltmeel + extra
2 el olijfolie mild (fles 1 liter)
65 ml water
1 tl venkelzaad (strooier 28 g, Verstegen)
45 g hazelnoten
250 g ricotta
1 tl aleppopeper (zakje 30 g, Souq)

 

Keukenspullen
deegroller
bakpapier
bakkwast
ovenschaaltje

 

Crackers maken
Verwarm de oven voor op 200 C. Meng het meel met een snuf zout, 1 el olie en 65 ml water. Roer tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg steeds 1 tl extra water toe als het deeg te droog blijft. Bestuif je werkblad ruim met meel. Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke lap van 35 x 30 cm. 

 

Crackers in de oven
Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met behulp van de bakkwast licht met een ½  el olie en bestrooi met het venkelzaad. Prik het deeg in met een vork. Bak de cracker in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en knapperig. Neem uit de oven, maar laat de oven aan. Laat de cracker van de bakplaat af helemaal afkoelen en breek in grote schotsen.

 

Ricotta in de oven
Hak de hazelnoten grof. Stort de ricotta in het ovenschaaltje. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de aleppopeper en hazelnoten. Bak 20-30 min. in de oven tot goudbruin. Serveer met de crackers.

 

TIP Je kunt de cracker een dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie tot gebruik.