Ita­li­aan­se ri­cot­ta-ome­let met ge­bak­ken to­maat­jes

Delizioso! Omelet deluxe op z'n Italiaans.

(1) waardeer
italiaans brunch Delizioso! Omelet deluxe op z'n Italiaans. 2 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaatjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min. Klop ondertussen de eieren los met de ricotta en kruidenmix en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schenk het eimengsel op de tomaatjes en bak op laag vuur met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
  3. Keer de omelet met behulp van de deksel of een bord en serveer met de rucola en het brood.

variatietip:

Je kunt de rucola ook vervangen door waterkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Italiaanse ricotta-omelet met gebakken tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se ri­cot­ta-ome­let met ge­bak­ken to­maat­jes

1
1
  • 250 g romaatjes
  • 25 g gezouten roomboter

Halveer de tomaatjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de tomaatjes op de snijkant 5 min.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 g ricotta
  • 25 g Daregal Italiaanse kruidenmix diepvries

Klop ondertussen de eieren los met de ricotta en kruidenmix en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Schenk het eimengsel op de tomaatjes en bak op laag vuur met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

4
4
  • 40 g rucola
  • ½ AH Liefde & Passie petit beurre brood

Keer de omelet met behulp van de deksel of een bord en serveer met de rucola en het brood.

variatietip:

Je kunt de rucola ook vervangen door waterkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.