Risotto met venkel en zalm

Receptvideo

- 00:49 min.

Venkel in risotto? Yes, please! Dit Italiaanse rijstgerecht combineren we lekker met warmgerookte zalm en dille.

Ui fruiten
Snipper 2 middelgrote uien en snijd 2 tenen knoflook fijn. Verhit 25 g boter in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe. Fruit 3 min. tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

Risotto koken
Voeg 300 g risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg 100 ml witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut van 1,2 l hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.

Venkel snijden
Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van 2 venkelknollen, halveer in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd daarna in stukjes van 1 cm. Voeg na 10 min. de venkel en de 1 tl gedroogde dille toe aan de risotto.

Risotto serveren
Neem de pan van het vuur en voeg 25 g boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Neem de deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van 1 citroen en schep erdoor. Breek 250 g warmgerookte zalm in stukjes en verdeel over de risotto.