Pompoenburger

Leuk & snel

- 00:36 min.

 Koken naar het seizoen: een burger met pompoen! Deze zelfgemaakte groenteburger zonder vlees brengt je helemaal in een herfststemming.

BIJGERECHT – 4 PERS. – 20 MIN. + 45 MIN. OVENTIJD – MAKKELIJK

INGREDIËNTEN
400 g pompoenstukjes
400 g cannellinibonen (blik)
60 g cheddar tophat
2 el Mexicaanse kruiden voor bonen
50 g panko
2 el pompoenpitten
2 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
2 tomaten
4 bruine zachte bollen
40 g veldsla
bakpapier
staafmixer

Pompoen in de oven
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat zout en rooster ca. 20 min. in de oven.

Pompoenburgers maken
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Rasp de cheddar met een grove rasp. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een plat bord. Doe samen met de bonen en kruiden in een kom en pureer grof met de staafmixer. Meng de cheddar en panko erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 4 burgers. Verdeel over de bakpaat en bestrooi met de pompoenpitten. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Burgersaus maken
Meng ondertussen de yoghurt en mayonaise tot een saus. Snijd de tomaten in plakken van 1 cm dik. Snijd de broodjes open. Neem de burgers uit de oven en beleg de broodjes achtereenvolgens met wat saus, veldsla, een burger en plakjes tomaat. Lekker met groentefrieten.