Win­ter­sa­la­de met rau­we biet, kriel­tjes en pis­ta­che­pes­to

Receptvideo

- 00:44 min.

Rode biet: wij krijgen er geen genoeg van. In deze winterse salade combineren we de seizoensgroente met krielaardappeltjes, runderchipolata, en een zelfgemaakte pesto van pistache. De krieltjes zijn heerlijk van smaak, omdat we ze bakken in ras el hanout.

Aardappelen bakken in ras el hanout
Snijd 500 g krielaardappeltjes met schil in kwarten. Verhit 2 el (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar. Voeg na 10 min. 1 el ras el hanout en peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1 el (zonnebloem)olie en bak 8 runderchipolataworstjes in 8-10 min. goudbruin en gaar.

Pesto van pistache maken
Doe 50 g gepelde, ongezouten pistachenoten in een hoge beker. Voeg 10 g muntblaadjes, 50 g geitenkaas en 5 el water toe. Pureer met een staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Groente koken en snijden
Kook ondertussen 400 g sperziebonen 6 min. en giet af. Schil en rasp 4 bieten op een fijne rasp. Verdeel de krieltjes over een schaal en schep 40 g babyboerenkool erdoor. Snijd de worstjes in stukken. Meng de worst, sperziebonen en bietenrasp door de krieltjes. Verkruimel 75 g geitenkaas erover en besprenkel met de pistachepesto.

Let op: Babyboerenkool is alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.  Je kunt ook rucola gebruiken.