Zo doe je dat: worst grillen, zalm grillen, aardappel poffen op de BBQ

Leuk & snel

- 00:33 min.

Het is weer zomer, dus tijd voor de barbecue! Met deze BBQ-technieken lijk jij een volleerd grillmaster. Worst grillen, zalm grillen en aardappel poffen. Kijk en leer!

Worst grillen
Haal de worsten zo kort mogelijk van tevoren uit de koelkast. Hulp nodig bij het aansteken van de BBQ? Voor de veiligheid houd je altijd een emmer water bij de hand. Zijn de kooltjes grijswit en zie je geen vlammen en rook meer, dan kun je beginnen met worst grillen. Dit doe je op het heetste, middelste gedeelte van de barbecue. Bestrijk de worsten eerst dun met olie, zodat ze niet aan het rooster vastplakken. Keer ze regelmatig met een barbecuetang. Doe dit niet met een vork, want dan gaan er vleessappen verloren. Grill je dikkere worsten, dan zijn ze na 10 tot 11 minuten gaar. Grill je dunnere worstjes, dan kun je al na zo’n 5 tot 6 minuten eten. Bij een barbecue met deksel gaat het zelfs nog wat sneller. Is het vlees niet meer roze vanbinnen, dan is de worst gaar en kun je beginnen.

Bijbehorend recept: Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2167097/worst-grillen-op-de-barbecue

Zalm grillen
Haal de zalm zo kort mogelijk van tevoren uit de koelkast. Vervolgens steek je de BBQ aan. Daarbij houd je voor de veiligheid altijd een emmer water in de buurt. Op het moment dat de kooltjes grijswit zijn en er geen vlammen en rook meer te zien zijn, kun je beginnen met zalm grillen. Je kunt zalm op de huid uitstekend grillen op de barbecue. De huid is een bescherming en tegelijkertijd een manier om de filet mooi bij elkaar te houden. Bestrijk de zalm dun met olie en leg hem met de huidkant op de barbecue. In 3 tot 4 minuten gril je de zalm op het minst hete gedeelte. Daarna keer je voorzichtig. In een (vis)klem grillen kan ook, de griltijd is dan hetzelfde. Rosé grillen is het lekkerst. Dan is het visvlees zacht en smeuïg.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2167092/zalm-grillen-op-de-barbecue

Aardappel poffen
Steek de BBQ aan. Veiligheid gaat boven alles, dus houd altijd een emmer water bij de hand. Zijn de kooltjes grijswit en zie je geen vlammen en rook meer, dan kun je beginnen. Wil je aardappel poffen op de barbecue, dan kun je zowel kruimige aardappelen met een losse structuur als vastkokende aardappelen gebruiken. Boen de aardappelen schoon, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tussen de kolen aan de zijkant van de barbecue. 
Terwijl de aardappels poffen, keer je ze regelmatig. Door er na ongeveer 30 minuten met een vork in te prikken kun je controleren of ze al gaar zijn. Gaat de vork er makkelijk in en uit, dan ben je klaar met aardappel poffen. Wees voorzichtig bij het verwijderen van het folie, want dat is heet.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2166961/aardappel-poffen-op-de-barbecue