Zo doe je dat: aubergine grillen, wokken, roosteren

Leuk & snel

- 00:28 min.

Met welke techniek ga jij aubergine klaarmaken? Maak heerlijke burgers van gegrilde aubergine met hummus, wok de aubergine in een Indiase curry met kip óf rooster de aubergine á la Yotam Ottolenghi. Deze drie handige kooktechnieken met aubergine zijn onmisbaar: grillen, wokken en roosteren.

Aubergine grillen
Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine in ca. 10 min. gaar.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2888710/burger-van-aubergine-met-hummus

Aubergine wokken
Snijd 1 aubergine in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Verhit 3 eetlepels arachideolie in een wok en roerbak de aubergine in 5 minuten. Goudbruin en gaar. Schep uit de wok op een bord.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2622839/indiase-curry-met-kip-aardappel-en-aubergine

Aubergine roosteren
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 2 aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft. Besprenkel de helften royaal met 2,5 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Rooster ze ongeveer 40 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2558176/yotam-ottolenghi-s-geroosterde-aubergines