Mosselen wokken

Wokken ipv een mosselpan. Zo doe je dat! Lekker op smaak gebracht met kokos en sambal.

570 kcal

30 min. bereiden

3.4/5

(42)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • wok


2003 week 36-37 - 2003 week 36-37

Aan de slag

  1. Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten na flinke tik weggooien. Citroen wassen. Enkele reepjes citroenschil van citroen snijden. 1/2 citroen uitpersen. Rest van citroen in plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Roerbakmix ca. 2 minuten roerbakken. Sambal en citroenschil erdoor scheppen. Kokosmelk en mosselen toevoegen. Deksel (of aluminiumfolie) op wok leggen en mosselen in ca. 10 minuten gaarkoken tot alle mosselen open zijn. Af en toe omscheppen. Dressing roeren van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak en mengen met sla. Mosselen met kookvocht en plakjes citroen over grote borden verdelen. Serveren met stokbrood en salade.

Wat vond je van dit recept?

Mosselen wokken

Wokken ipv een mosselpan. Zo doe je dat! Lekker op smaak gebracht met kokos en sambal.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig