Boerenhutspot met filetlapjes en gebakken uien

Receptvideo

- 00:36 min.

Voor de ultieme winterstamppot combineer je gewoon je twee favoriete stampotten: boerenkool en hutspot. Samen de perfecte stamppot voor de koude dagen! En… deze stamppot is ook nog eens gezond!

Boerenkool en hutspot
Schil 1.2 iets kruimige aardappelen, snijd ze in stukken en doe in een ruime pan. Voeg 500 g hutspotgroenten, 300 g gesneden boerenkool en 1.5 liter water toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en kook de aardappelen en groente in 20 min. gaar.

Filetlapjes bakken
Snijd ondertussen 300 g rode uien in halve ringen. Verhit 1 el milde olijfolie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur. Bestrooi 4 varkensfiletlapjes à la minute met 2 tl Hollandse stoofkruiden. Schuif de ui na 11 min. aan de kant en leg de filetlapjes ernaast. Bak nog 4 min. op hoog vuur tot ze gaar zijn. Keer halverwege.

Goedgevulde stamppot
Giet de aardappelen met groente af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en groente met de pureestamper tot stamppot. Voeg wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de stamppot in een schaal en leg de filetlapjes erop. Voeg 50 ml water toe aan de ui en bak al roerend op hoog vuur nog 1 min. door. Schep de uien over het vlees en serveer.