Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel

Receptvideo

- 02:53 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor doordeweekse dag? Dit Hollandse recept met filetlapjes, sperziebonen en krieltjes bidet uitkomst.

Gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel maken:
Halveer 750 gram krieltjes. Snijd de grote exemplaren in kwarten. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 5 minuten op hoog vuur bruin. Zet dan het vuur lager en laat 15 minuten garen. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Sperziebonen koken
Snijd ondertussen de steelaanzet van 600 gram sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 minuten beetgaar. Giet af en doe in een ruime schaal. Doe de krieltjes bij de sperziebonen en schep om met 3 eetlepels piccalilly.

Appel grillen
Verhit een grillpan. Snijd 2 ongeschilde friszoete appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten elk in 3 partjes. Gril de appelpartjes in de grillpan en voeg toe aan het bonen-krieltjesmengsel. Bestrijk 300 gram filetlapjes à la minute met 1 eetlepel zonnebloemolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in 3 minuten gaar. Keer halverwege. Leg het vlees op de lauwwarme salade en serveer. Zo maak je gegrilde filetlapjes met appel, sperziebonen en kriel.