Plaattaart met zoete aardappel, rode biet en feta

Leuk & snel

- 00:24 min.

Zin in een makkelijk vegetarisch gerecht? Bak deze plaattaart met rode biet , zoete aardappel en feta eens! Met weinig moeite zet je een mooi hoofdgerecht op tafel.

HOOFDGERECHT 4 PERS. 15 MIN. +20 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
270 g vers flammkuchendeeg (rol)
125 g mascarpone (bakje 250 g)
70 g muhammara (bakje 175 g)
300 g zoete aardappel
300 g rauwe rode biet
2 el olijfolie
100 g feta AH Biologisch
1 bakje platte peterselie (15 g)

Plaattaart deeg maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarpone-groentemengsel.

Vegetarische plaattaart beleggen
Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. 2 mm dik. Snijd ook de bieten in plakjes van ca. 2 mm. Meng elk apart met 1 el olie, peper en eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om over het bladerdeeg.

Plaattaart bakken en toppen
Bak de plaattaart ca. 20 min. onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het flammkuchendeeg te donker wordt. Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

* Deze producten zijn niet in elke Albert Heijn­winkel verkrijgbaar. Bestel ze op ah.nl of vervang door resp. flammkuchen­ deeg en door gekookte biet.