Preiquiche met kip en brie & een salade van snoeptomaatjes

Receptvideo

- 00:33 min.

Quiche met prei is een klassieker. Al-tijd goed en met kip en brie is-ie extra lekker. Maak er een salade van snoeptomaatjes bij en je maaltijd is compleet!

Quiche maken
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de quichevorm met 350 g croissantdeeg en druk de naden dicht. Maak eventueel van het deeg dat je over hebt figuurtjes om de quiche later mee te versieren.

Vulling maken
Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak 400 g gesneden prei 5 min. op middelhoog vuur. Meng 200 g gerookte kipreepjes erdoor en verdeel over het croissantdeeg. Snijd 15 g bieslook fijn. Klop 4 middelgrote eieren los met 50 ml melk, de helft van de bieslook en peper. Schenk dit mengsel over de prei en kip in de quichevorm. Snijd 165 g boerenbrie in reepjes van 1 x 5 cm en verdeel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. 

Salade maken
Halveer ondertussen 500 g snoeptomaten. Meng 1 el olie en de rest van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de quiche met de salade van snoeptomaatjes.