Prei­qui­che met kip en brie & een sa­la­de van snoep­to­maat­jes

Wil je snel klaar zijn en de oven het werk laten doen? Kies een quiche!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 715 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(17) waardeer
frans hoofdgerecht Wil je snel klaar zijn en de oven het werk laten doen? Kies een quiche! 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de ingevette quichevorm met het croissantdeeg en druk de naden dicht. Maak eventueel van het deeg dat je over hebt figuurtjes om de quiche later mee te versieren.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Meng de kip erdoor en verdeel over het croissantdeeg. Snijd de bieslook fijn. Klop de eieren los met de melk, de helft van de bieslook en peper. Schenk dit mengsel over de prei en kip in de quichevorm. Snijd de brie in reepjes van 1 x 5 cm en verdeel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  3. Halveer ondertussen de snoeptomaten. Meng de rest van de olie en de rest van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de quiche met de salade van snoeptomaatjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Preiquiche met kip en brie & een salade van snoeptomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­qui­che met kip en brie & een sa­la­de van snoep­to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2
2
  • 350 g vers super croissantdeeg in blik

Bekleed de ingevette quichevorm met het croissantdeeg en druk de naden dicht.

3
3

Maak eventueel van het deeg dat je over hebt figuurtjes om de quiche later mee te versieren.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g gesneden prei
  • 200 g gerookte kipreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 5 min. op middelhoog vuur. Meng de kip erdoor en verdeel over het croissantdeeg.

5
5
  • 15 g verse bieslook
  • 4 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk

Snijd de bieslook fijn. Klop de eieren los met de melk, de helft van de bieslook en peper. Schenk dit mengsel over de prei en kip in de quichevorm.

6
6
  • 165 g roombrie

Snijd de brie in reepjes van 1 x 5 cm en verdeel over de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 500 g snoepgroente tomaat
  • 1 el milde olijfolie

Halveer ondertussen de snoeptomaten. Meng de rest van de olie en de rest van de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de quiche met de salade van snoeptomaatjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.