Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min. Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.
Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm. Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg. Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in de oven.
Pastei met aardappel, kip en erwten
Royaal gevuld met aardappel, kip en erwten.
- combinatietipLekker met sambalboontjes.
Pastei met aardappel, kip en erwten
Royaal gevuld met aardappel, kip en erwten.

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Kook 3 min. in water met zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de kip, bouillonblokjes en kerriepoeder toe en bak 3 min. Voeg de tuinerwten en aardappel toe. Schep om en neem van het vuur.
Halveer het deeg in de breedte. Rol met de deegroller uit tot 2 ronde lappen van 28 cm. Vet de schaal in. Bekleed de schaal met 1 lap deeg. Verdeel de vulling erover. Dek af met de andere lap. Druk de randen aan met een vork. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Maak met een mes inkepingen in het deeg zodat de vulling minder vochtig en het deeg knapperig wordt. Bak ca. 25 min. in de oven.
combinatietip:Lekker met sambalboontjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kruimige aardappelen
300 g kipfilet
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
2 groentebouillonblokjes
200 g diepvries tuinerwten
1 blik vers super croissantdeeg in blik
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (Ø 24 cm)



