Griekse pastei
Griekse pastei

Griekse pastei

Tref onder de knapperige laag croissantdeeg een vulling van mediterrane groenten en witte kaas aan.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

courgette

1

rode paprika

3

vastkokende aardappelen

8 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

2 tl

gedroogde oregano

1 blik

super croissantdeeg

2

middelgrote eieren

200 g

witte kaas

2 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

Tref onder de knapperige laag croissantdeeg een vulling van mediterrane groenten en witte kaas aan.

Aan de slag

1

Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en schil de aardappelen. Verhit 4 el olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min. Voeg de aubergine toe en bak 10 min. Voeg de courgette, paprika en de oregano toe en bak nog 5 min.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met 2/3 het super-croissantdeeg. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg en verkruimel de witte kaas erover. Verdeel de groenten erover. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en verkruimel de witte kaas erover. Schenk het ei erover.Dek af met de rest van het deeg, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pastei in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

algemeenJe kunt de pastei 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

algemeenDeeg over? Maak er een decoratie van (bijv. een blaadje) en plak deze op de pastei. Bak hem vervolgens in de oven gaar.

Griekse pastei

Instructievideo - 04:47 min.