Griekse pastei
Tref onder de knapperige laag croissantdeeg een vulling van mediterrane groenten en witte kaas aan.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 3 vastkokende aardappelen
- 8 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 blik super croissantdeeg
- 2 middelgrote eieren
- 200 g witte kaas
- 2 el sesamzaad
Keukenspullen
- springvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes. Snijd de paprika in reepjes en schil de aardappelen. Verhit 4 el olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min. Voeg de aubergine toe en bak 10 min. Voeg de courgette, paprika en de oregano toe en bak nog 5 min.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met 2/3 het super-croissantdeeg. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg en verkruimel de witte kaas erover. Verdeel de groenten erover. Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en verkruimel de witte kaas erover. Schenk het ei erover.Dek af met de rest van het deeg, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad. Bak de pastei in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Tip:
Je kunt de pastei 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.
Tip:
Deeg over? Maak er een decoratie van (bijv. een blaadje) en plak deze op de pastei. Bak hem vervolgens in de oven gaar.

Griekse pastei
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 780 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 50 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 1.260 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Griekse pastei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse pastei

- 1 aubergine
- 1 courgette
Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes.

- 1 rode paprika
- 3 vastkokende aardappelen
Snijd de paprika in reepjes en schil de aardappelen.

- 4 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
Verhit de olie in een hapjespan, pers de knoflook erboven en bak 1 min.

- 2 tl gedroogde oregano
Voeg de aubergine toe en bak 10 min. Voeg de courgette, paprika en de oregano toe en bak nog 5 min.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 1 blik super croissantdeeg
Vet ondertussen de springvorm in en bekleed met 2/3 het super-croissantdeeg.

- 2 middelgrote eieren
Snijd de aardappelen in dunne plakjes en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los.

- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 5 min. Breng op smaak met peper en zout.

- 100 g witte kaas
Schep de helft van de aardappelschijfjes op het deeg en verkruimel de witte kaas erover. Verdeel de groenten erover.

- 100 g witte kaas
Bedek met de rest van de aardappelschijfjes en verkruimel de witte kaas erover. Schenk het ei erover.

- 1 el traditionele olijfolie
- 2 el sesamzaad
Dek af met de rest van het deeg, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het sesamzaad.

Bak de pastei in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!