Spaghetti met boerenkool en braadworst

Leuk & snel

- 01:47 min.

Het Allerhande kookboek Vol Smaak staat boordevol makkelijke recepten, handige kooktechnieken. Koken met verse producten staat centraal, precies zoals je van Allerhande gewend bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit snelle hoofdgerecht: spaghetti met braadworst en boerenkool. Allerhandelezer Lisette ging ermee aan de slag!

HOOFDGERECHT – 4 PERS. – 20 MIN.
INGREDIËNTEN

2 uien
4 braadworsten
300 g spaghetti
300 g gesneden boerenkool
250 ml slagroom
1 kippenbouillontablet
250 g cherrytomaten
50 g Parmezaanse kaas

Worst bakken
Pel en snipper de uien. Snijd de worsten met een scherp mesje in de lengte in en verwijder het vel. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de ui, peper en zout 5 min. op middelhoog vuur. Duw het vlees tijdens het bakken met een houten lepel in kleinere stukjes.

Boerenkool bakken
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de boerenkool toe aan het worstvlees en bak 5 min. mee.

Spaghettisaus maken
Voeg de slagroom, het bouillontablet en 250 ml heet water toe en laat 5 min. op middelhoog vuur garen. De saus kookt iets in.

Spaghetti toppings
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Rasp de Parmezaanse kaas. Giet de pasta af en meng samen met de tomaten en kaas door de saus.