Biefstuk tataki met sesamkorstje

Leuk & snel

- 01:47 min.

Het Allerhande kookboek Vol Smaak staat boordevol makkelijke recepten, handige kooktechnieken. Koken met verse producten staat centraal, precies zoals je van Allerhande gewend bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van het heerlijke recept voor biefstuk tataki? Tataki is een soort Japanse carpaccio en dit is het favoriete recept van Allerhandelezer Paul.

Hoofdgerecht | 4 pers. | 25 min.

Ingrediënten
3 cm verse gember
1 limoen (schoongeboend)
1 el Japanse sojasaus
2 el rijstazijn
2 el mirin (Japanse rijstwijn)
2 el sesamolie
2 grote winterpenen
1 komkommer
200 g radijsjes
200 g gepelde sojabonen
4 biefstukken (op kamertemperatuur)
2 el wit sesamzaad
3 bosuitjes

Dressing voor tataki
Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de gember, het limoenrasp en limoensap met de sojasaus, rijstazijn, mirin en 1 el sesamolie tot een dressing.

Salade maken
Schil de winterpenen en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, zo breed mogelijke linten. Kook de linten 1 min. in kokend water met zout. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Zo koelen ze snel af en stopt het garen. Laat goed uitlekken. Schaaf ook de komkommer in brede linten. Gebruik het middelste gedeelte met de zaadlijsten niet. Snijd de radijsjes in kwarten. Meng de winterpeen, komkommer en radijs met de sojabonen en de helft van de dressing tot een salade.

Biefstuk tataki bakken
Bestrooi de biefstukken aan weerskanten met zout en het sesamzaad. Verhit de rest van de sesamolie in een koekenpan en schroei de biefstukken op hoog vuur in 3 min. dicht. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten op een snijplank. Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn.

Toppings
Verdeel de salade over een schaal. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg op de salade. Bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de dressing. Schep aan tafel over de biefstuk.