Sushi met garnalen op een stokje

Leuk & snel

- 00:27 min.

Konnichiwa sushilovers! Sushi op een stokje voor de borrel? Beste borrelidee ever. Wat je doet? Sushi maken en de sushistukjes samen met mango en garnalen op een prikker rijgen. Serveertip: prik de stokjes in een halve met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

HAPJE - 15 STUKS - 40 MIN.

INGREDIËNTEN
250 g sushirijst
75 ml rijstazijn
½ komkommer
175 g zongerijpte mangostukjes 
125 g zeewiersalade (goed uitgelekt)
5 norivellen
100 g garnalen
3 el kewpiemayonaise
1 tl wasabipaste 
3 el sojasaus
50 g sojabonen
10 sateprikkers
sushimatje

Optioneel: 1 kool

Sushirijst maken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een ruime schaal en roer de azijn erdoor. Laat afkoelen.

Sushivulling maken
Snijd de halve komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadjes en snijd de kwarten in de lengte in drieën. Halveer deze vervolgens tot repen van 7 cm lang. Snijd ongeveer de helft van de mangostukjes in kleinere stukken van ca. 1½ cm totdat je er 15 hebt. Snijd de rest van de mangostukjes in reepjes.

Sushi maken
Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de komkommer, mangoreepjes en zeewiersalade in 5 porties. Leg in het midden van elk norivel een baan mangoreepjes, komkommer en zeewiersalade. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken. 


Sushi als borrelhapje
Snijd 1½ cm van de zijkanten van de rollen. Deze worden niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Rijg aan elke satéprikker in willekeurige volgorde 2 sushirollen,1 blokje mango en 1 garnaal. Meng de wasabipaste met de kewpiemayonaise. Serveer de sushistokjes met de mayo en sojasaus.