Caesarsalad op een stokje

Leuk & snel

- 00:24 min.

Hoe leuk is dit: caesarsalad, maar dan op een stokje! De zelfgebakken croutons, kip, kwarteleitjes rijg je stuk voor stuk aan een stokje. Perfect fingerfood!

HAPJE - 12 PORTIES - 15 MIN. + 10-15 MIN. OVENTIJD

INGREDIËNTEN
1½ el traditionele olijfolie
170 g Franse scharrelkipfilet
½ teen knoflook
1 ciabattina (afbakbrood, pak 2 stuks)
12 kwarteleitjes
1 krop babyromainesla
75 ml verse sladressing caesar
bakpapier
12 tapasprikkers (18 cm)

Salade met kip
Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ½ el olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Croutons maken
Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm. Doe het brood samen met de knoflook en rest van de olie in een kom. Schep om. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
 
Kook de kwarteleitjes
Kook ondertussen de kwarteleitjes in 5 min. gaar. Laat de eitjes schrikken onder koud water en pel. Snijd de krop sla in 4 parten. Snijd de parten in de breedte in 3 gelijke stukken.

Caesarsalad op een stokje maken
Laat de kip en croutons 5 min. afkoelen. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg achtereenvolgens een stuk sla, een blokje kip, een crouton en een kwarteleitje aan een prikker. Maak zo nog 11 prikkers. Serveer de saladsticks met de dressing.