Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick.

(2) waardeer
borrelhapje Pastasalade wordt borrelhapje: met mozzarella, een tomaatje en parmaham op een prikker. Ook makkelijk als hapje voor de picknick. 12 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 houten satéprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.
  2. Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes. Serveer met de sauzen.

serveertip:

Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

video

Pas­ta­sa­la­de op een stok­je met 2 soor­ten dips

leuk-snel - 00:19 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Pastasalade op een stokje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de op een stok­je

1
1
  • 100 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g mini mozarella's
  • 75 g parmaham

Haal ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum, laat de mozzarella uitlekken en halveer de parmaham in de breedte.

3
3
  • 250 g gekleurde snoeptomaatjes

Rijg telkens in willekeurige volgorde 3 farfalles, 2 tomaten van dezelfde kleur, 2 blaadjes basilicum, 1 bolletje mozzarella en een ½ plakje parmaham aan een stokje. Maak zo ook de rest van de stokjes.

4
4
  • 110 g pestomayonaise
  • 150 g bruschetta tomaatsalade

Serveer met de sauzen.

serveertip:

Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.