Kaiserschmarrn op een stokje

Leuk & snel

- 00:42 min.

Kaiserschmarrn maken is makkelijker dan je wellicht dacht. De Oostenrijkse pannenkoek ken je waarschijnlijk van wintersport, maar je maakt ‘m ook gemakkelijk zelf thuis. In dit recept rijgen we ze samen met kersen op een stokje, voor een extra feestelijk resultaat!

INGREDIËNTEN
4 middelgrote eieren
50 g kristalsuiker
100 g tarwebloem
100 ml volle melk
40 g ongezouten roomboter
24 kersen in pot
100 g kersenjam 
5 g poedersuiker

Keukenspullen
2 koekenpannen van ca. Ø 24 cm
24 korte tapasprikkers

Kaiserschmarrn recept
Splits de eieren. Klop de eidooiers en suiker met een mixer in een kom licht en romig. Bewaar de eiwitten. Zeef de bloem erboven en klop met de melk tot een glad beslag. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en spatel in delen door het beslag.

Kaiserschmarrn maken
Verhit de boter in 2 koekenpannen op laag vuur en verdeel het beslag over de pannen. Bak 3 min. Snijd de pannenkoeken in vieren en keer de kwarten om met behulp van een spatel. Verdeel met de spatel elke kwart in 6 kleinere stukjes. Bak nog 3 min.

Kaiserschmarrn op een stokje
Neem twee stukjes kaiserschmarrn van gelijke grootte. Verdeel over 1 stukje wat kersenjam en druk de stukjes op elkaar als ‘sandwich’. Herhaal met alle stukjes kaiserschmarrn. Rijg aan elke prikker 1 kaiserschmarrn-‘sandwich’ en 1 kers. Verdeel de prikkers over een groot bord en bestuif met de poedersuiker.