Stamppot hete bliksem met tartaarballetjes

Receptvideo

- 00:28 min.

Hete bliksem ook jouw favoriete stamppot? Dan is de vraag ‘wat eten we vandaag’ gelijk beantwoord! Deze hete bliksem met tartaarballetjes is gezond, lekker en makkelijk te maken. Laat de winter maar komen!

Aardappels schillen
Schil 1 kilo iets kruimige aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snipper 2 uien, schil 3 zoetzure appels (bijv. braeburn), verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en zoetzure appel in een ruime pan en kook in 20 min. gaar.

Gehaktballetjes draaien
Meng ondertussen 300 g rundertartaar (AH Biologisch) met 1 el Hollandse groentekruiden (potje 62 g, Euroma) en draai er met natte handen 12 balletjes van. Verhit 2 el (olijf)olie in een grote koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

Hete bliksem maken
Boen ondertussen 3 friszoete appels (bijv. jazz) schoon, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof met een rasp. Giet het aardappel-ui-appelmengsel af en vang een kopje kookvocht op. Voeg 150 ml magere melk toe en stamp tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het nog smeuïger te maken. Schep de geraspte appel erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de tartaarballetjes.