Marokkaanse stamppot

Receptvideo

- 03:05 min.

Ben je op zoek naar een heerlijk Marokkaans recept? Ga dan aan de slag met het recept voor Marokkaanse stamppot. In deze receptvideo zie je hoe je de stamppot met pompoen en kikkererwten klaarmaakt. 

Marokkaanse stamppot maken: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was een pompoen. Halveer ‘m en verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd beide helften van de pompoen in de lengte in 8 plakken. Snijd de plakken in vieren. Meng de pompoen met 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel chilipoeder en 1 theelepel zout. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 minuten in de oven. 

Schil ondertussen 1 kilo kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet 1 blik kikkererwten af en spoel af met water. Leg ze de laatste 5 minuten bij de pompoen in de oven. 

Verwarm 150 milliliter volle melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Meng 2 eetlepels olijfolie, de warme melk, pompoen en kikkererwten door de puree. Breng op smaak met extra gemalen komijn, peper en eventueel zout.

Zo maak je Marokkaanse stamppot. Eet smakelijk!