Kerstboom van bladerdeeg met Nutella, hazelnoot en aardbeien

Leuk & snel

- 00:40 min.

Als kerst ontbijt, kerst gebakje of kerst nagerecht: dit bladerdeeghapje met Nutella kan altijd! Kortom: deze prachtige bladerdeeg kerstboom mag niet ontbreken! Vraag je jongste gasten om te helpen, want deze kerstboom maken is bijna net zo leuk als hem opeten.

 

INGREDIËNTEN

540 g vers bladerdeeg (rol 270 g)

4 el hazelnotenpasta

20 g hazelnoten

1 eidooier (losgeklopt)

10 g gevriesdroogde aardbeien

2 takjes munt (bakje 15 g, alleen de blaadjes)

bakpapier

 

Kerstboom maken van bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de twee rollen bladerdeeg op elkaar en snijd er een zo groot mogelijke kerstboom uit. Begin hiervoor onderaan. Maak eerst een stam en werk naar de zijkanten toe voor de onderkant van de takken. Houd de onderkant van de takken zo breed mogelijk en snijd vanaf de zijkanten schuin omhoog naar de middelste hoogste punt.

 

Kerstboom beleggen met Nutella en hazelnoten

Leg 1 van de twee vormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de Nutella los met een vork en verdeel met de achterkant van een lepel over de kerstboom, neem ook de steel mee. Laat 1 cm van de randen vrij. Hak de hazelnoten fijn en verdeel over de Nutella. Leg de andere plak kerstboombladerdeeg erop. Druk de zijkanten een beetje aan. Snijd met een uitsteekvorm een ster uit een restje van het bladerdeeg en plak deze op het bovenste puntje van de kerstboom, als piek. Laat de stam van onder tot boven heel, en maak horizontale inkepingen waardoor er takken ontstaan van 1½ cm breed. Draai de repen – de takken – in een spiraal een paar keer rond. Bestrijk de kerstboom met het eigeel.

 

Bladerdeeg kerstboom in de oven bakken

Bak de kerstboom in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en verkruimel de gevriesdroogde aardbeien erboven. Verdeel de munt erover.

 

TIP Maak van de restjes bladerdeeg nog meer sterren en vul ze net als met de kerstboom met Nutella. Bak ze mee in de oven en serveer erbij!