Kerstkrans van knakworsten en bladerdeeg

Leuk & snel

- 00:28 min.

Geef je een kerstborrel dit jaar? Verras grote en kleine gasten met dit vrolijke kersthapje: bladerdeeg knakworst kerstkrans. Want sharing is caring, zeker met Kerstmis! Een extra tip: hij doet ’t ook goed op het kerstdiner van school…

 

INGREDIËNTEN

16 cocktailworstjes

4 plakken bladerdeeg met roomboter (licht ontdooid)

1 eidooier (losgeklopt)

5 g basilicum (alleen de blaadjes)

100 g snoeptomaatjes (rood en oranje)

bakpapier

 

Bladerdeeg knakworst!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een bord van 15 cm doorsnee in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de worstjes uitlekken. Snijd elk plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken van 6 x 6 cm. Maak in een hoek van het deeg op 1 cm vanaf de randen een inkeping met de vorm van een hoek van 90°. Doe hetzelfde bij de hoek er schuin tegenover. De zijden van de inkepingen zijn ca. 2 cm. Leg een worstje in het midden van het vierkantje met de lange kanten naar de inkepingen toe. Vouw de buitenste rand linksboven en rechtsonder over het worstje naar elkaar toe, laat overlappen en druk aan.

 

Kerstkrans maken

Verdeel de pakketjes rondom een bord. Laat de zijkanten van de pakketjes een beetje overlappen en druk aan. Verwijder daarna het bord. Bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bak in het midden van de oven in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en leg met behulp van het bakpapier op een serveerschaal. Versier de krans met het basilicum en de tomaatjes. Lekker met ketchup.