Hertenbiefstuk met cranberrysaus

Receptvideo

- 00:37 min.

Hertenbiefstuk bakken is makkelijker dan je denkt. En de perfecte compagnon is natuurlijk de klassieke cranberrysaus. Ook cranberrysaus maken is simpeler dan je denkt. Bekijk het recept maar eens. Vind voor dit klassieke kerst-recept een gaatje in je kerstmenu, want vleesliefhebbers zullen je dankbaar zijn. Fijne feestdagen!

Cranberrysaus maken
Rasp de helft van de oranje schil van een sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe het sinaasappelrasp, sinaasappelsap, 100 g rietsuiker, 75 ml rode port, 250 g doosjesvol cranberry’s (uit de diepvries), 3 takjes tijm, 1 kaneelstokje en 4 kruidnagels in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken. Druk af en toe een paar cranberry’s met een houten lepel stuk tegen de zijkant van de pan, maar laat er ook een aantal heel.

Hertenbiefstuk bakken
Verhit ondertussen 50 g boter in een koekenpan. Bestrooi 500 g hertenbiefstukken (op kamertemperatuur) met peper en zout en bak ze in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.

Hertenbiefstuk serveren
Verwijder de tijm, het kaneelstokje en de kruidnagels uit de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de hertenbiefstuk met de cranberrysaus.