Bietencarpaccio met geitenkaas

Receptvideo

- 00:40 min.

Een kleurrijk gerecht op je bord, dat is deze bietencarpaccio van twee soorten biet. De zachte rode biet en knapperige chiogga biet vormen de basis van dit smaakvolle kerstvoorgerecht. De geitenkaas maakt ’t helemaal af! Wie maalt er nog om de vleesvariant? Wij niet! Dus hup, dekken die de kersttafel.

Rode bieten en Chiogga bieten koken en schillen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak 3 middelgrote rauwe rode bieten per stuk strak in aluminiumfolie en rooster ze ca. 1 uur in de oven. Haal ze uit de folie, laat even afkoelen en schil ze. Schil 3 middelgrote rauwe chioggia bieten en snijd de bieten met een blokschaaf, mandoline of keukenmachine in flinterdunne plakjes.

Bietencarpaccio met geitenkaas maken
Verdeel de plakjes van de geroosterde rode bieten en de chioggia bieten om en om dakpansgewijs over 4 borden. Ris de blaadjes van 4 takjes tijm en meng met 4 el extra vierge olijfolie, 1 el appelciderazijn en 1 el honing tot een dressing. Rasp de gele schil van een halve citroen erboven en meng erdoor. Verdeel de dressing over de biet. Verkruimel er 125 g geitenkaas naturel over en bestrooi met 50 g walnoten en een half potje kappertjes.