Groentechips met pittige cottagecheesedip

Leuk & snel

- 00:33 min.

Deze groentechips maak je zelf van zoete aardappel, pastinaak en biet. Rooster de groenten in de oven, serveer ze met een dip van cottagecheese en genieten maar. Slim snacken noemen wij dat ;-). 

INGREDIËNTEN
1 grote zoete aardappel
1 grote biet (ongekookt)*
1 pastinaak
1 1⁄2 el (olijf)olie
1 tl gemalen peper
200 g cottagecheese
1 el sriracha
bakpapier
2 bakplaten
staafmixer
kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline

Zoete aardappel, rode biet en pastinaak snijden
Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline. Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en 2/3 van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper.

Groentechips bakken in oven
Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen. Breng eventueel op smaak met zout. Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.

*Kun je geen rauwe biet vinden? Gebruik voor dit gerecht dan gewoon iets meer zoete aardappel of pastinaak. Je kunt de goed afgekoelde chips in een afgesloten bakje circa 3 dagen bewaren op een droge plek.