Vega worst-groentespiesjes

Leuk & snel

- 00:35 min.

Dat vegetarische spiesjes lekker zijn, dat wist jij natuurlijk allang. Maar wist je ook al dat de vegetarische spies een van de leukste gerechten is voor op de BBQ? Waarom? Nou, de variatiemogelijkheden zijn ein-de-loos! We gaan ze niet allemáál verklappen, maar dit is er in elk geval alvast eentje die je niet mag (of wil) missen. Avocado, bratwurst van De Vegetarische Slager, tomaatjes en verse kruiden. Do we need to say more?

INGREDIENTEN
1 eetrijpe avocado
4 bratwursten (schaal, Vegetarische Slager)
1 citroen (schoon- geboend)
2⁄3 bakje munt (à 15 g)
2⁄3 bakje dille (à 15 g)
4 el olijfolie 8 cherrytomaten
barbecue
4 satéprikkers (30 min. geweekt in water) 

Vegetarische BBQ
Steek de barbecue aan. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd elke avocadohelft in 4 kwarten. Halveer de vegetarische bratwursten. 

BBQ marinade maken
Rasp de gele schil van de citroen, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de dille en muntblaadjes fijn. Doe het citroenrasp, het -sap, de dille en munt in een kom. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegaworsten en de cherrytomaten toe. Schep om tot alles met de marinade is bedekt. 

Vegetarische saté grillen
Rijg aan elke satéprikker een stukje vegaworst, avocado, cherrytomaat, stukje vegaworst, avocado en eindig met een cherrytomaat. Bewaar de marinade. Gril de spiesjes ca. 8 min. op de barbecue. Schenk overgebleven marinade over de spiesjes.