Pastasalade met chorizo en garnalen

Receptvideo

- 00:37 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze pastasalade met garnalen en chorizo kan zó mee naar de BBQ-tafel, maar we zullen het niet doorvertellen als je ‘m gewoon als hoofdgerecht eet. Daar is deze pastasalade héél geschikt voor, want in slechts 15 minuten staat dit gerecht op tafel. Je maakt deze zomerse traktatie met riso, een pastasoort die de grootte heeft van een rijstkorrel. De combinatie met garnalen en chorizo doet zelfs een beetje aan paëlla denken. Zonniger kan bijna niet.

INGREDIËNTEN
300 g riso (zak 500 g, De Cecco Riso n° 74)
1 teen knoflook
100 g chorizoblokjes (bakje, Argal)
1 venkelknol 
1 courgette
200 g garnalen (bakje 100 g)
1 el gerookte-paprikapoeder
1 bakje platte peterselie (15 g)
2 el olijfolie
2 el rodewijnazijn

Pasta koken
Kook de riso volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Groente snijden
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. op laag tot middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknol. Halveer de venkel en snijd de venkel en de courgette in stukjes van een 1/2 cm.

Pastasalade maken
Schep de chorizo uit de pan. Voeg de knoflook, venkel, courgette, garnalen en paprikapoeder toe aan het chorizovet en roerbak 2 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Meng de riso en de chorizo door het groente-garnalenmengsel. Voeg de peterselie, de olie en rodewijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.