Visstoof met paprika, tomaat & krieltjes

Receptvideo

- 00:33 min.

Is ‘Wat eten we vandaag’ bij jou ook altijd de vraag? Dit visstoofpotje is een 4-in-1 antwoord: gezond, budgetproof, glutenvrij én lactosevrij. Eet dit stoofpotje van kabeljauw, paprika en tomaat met gebakken krieltjes. Zo lekker kan gezond en goedkoop eten zijn. Oh en wist je dat dit een stoofpotje is dat je zomer en winter kunt eten? Een favoriet in elk seizoen!

INGREDIËNTEN
2 uien (netje)
1 zak paprikamix (3 stuks)
2 el (arachide)olie
2 el garam masala
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g, AH BASIC) 
1 kilo krieltjes (ongeschild)
400 g kabeljauwfilet (zak 675 g, diepvries, ontdooid)
2/3 zakje platte peterselie (à 15 g)

Groenten bakken
Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min. 

Tomatensaus maken
Voeg 200 ml water en de tomaten- blokjes toe, roer door en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur stoven met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de krieltjes in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet af en laat staan.

Visstoofpotje maken
Snijd ondertussen de vis in stukken van 3 cm en bestrooi met peper. Voeg de laatste 4 min. toe aan de stoof en laat zachtjes garen. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes over diepe borden en schep de stoof ernaast. Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.

TIP
Je kunt de stoof 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.